Tuesday, January 22, 2013

Review : Baju Nikah

WARNA : tema baju nikah kami baby peach..promoter Jakel bagitau ni baby pink sbb dia dengar la ktorg gaduh nak pink gak kan. aku pon beli je la. tapi bila da balik rumah langsung xnampak pink huhuhu. so aku rasa ni baby peach kot..sebab kadang2 macam peach, kadang2 macam pink..entah la xreti la nama2 warna ni..

JENIS : lace + satin + chiffon. mula2 time beli kain tuk hantaran tunang just beli lace + satin je..tapi bila terjatuh hati melihat design baji adira time konsert mania teros decide tambah kain chiffon. ni mmg da final la nk design tu. ^_^

DESIGN : ala2 baju Adira AF..mmg suka sangat! nasib la jadik kakak (yg telah merosakkan baju sanding idaman aku) tu jahit jadi..kalau tak mmg aku nak saman huhhhh..tempah baju = RM160. mula2 mmg suruh kakak tu jahit manik sekali, memandangkan kes baju sanding rosak teros aku xnak. then anta jahit manik dekat budak ofis yg sangat murah RM100 je.. tapi cantik gila! da la lagi 3 minggu majlis br santa jahit manik tapi  Shakila buat sangat cantik!!


sila abaikan bontot kucing + keselerakan bilik itu



TUDUNG : tudung ni lepas siap semua baju baru pikir nak pakai tudung mcm mana. aku ni mmg xsuka pakai tunung awning. so decide pakai shawl je. beli 1meter = RM7.80 kain jojet, gunting ikut saiz shawl biasa pegi hantar jahit tepi = RM5. siap!!


VEIL : veil ni lagi 2minggu nak majlis baru buat. sebab mula2 xrasa nak pakai veil. tapi atas desakan family kata kosong sangat kat kepala aku pon rajin kan diri DIY sendiri veil. beli 1meter = RM9 kain chiffon , pace lace 1/2 meter = RM 9x.xx  (mahal nak mampus O_O) , manik sepeket = RM2.30, jahit tepi = RM5..siap!!



KASUT : XADA! hihi

HAND BOUQUET : DYI lagi..lagi pon ade lebihan kain felt dulu2 yang mmg xtau nak guna buat apa teros datang idea nak buat sendiri.. beli dawai, pearl, span & kain apa tah nama nya tuk pemegang. siap!!



1 comment:

Anonymous said...

Sis.nak sewa leh?? Hihi. Siyez ni
Ila -cylopis@gmail.com