Sunday, January 13, 2013

DIY - PhotoBooth & Guestbook

okay nak cite pasal photoooth..idea ni dtg mmg last minit seminggu before majlis baru nak buat..mmg aku ni jenis yg suka buat last minit..lagi nak dekat tarikh tu lagi rajin nak siapkan sesuatu benda..sama la time belaja dulu makin nak dekat paper tu makin rajin pulun nk study hihihi

1st idea photobooth..yela time rajin berblogwalking banyak yg buat photobooth..comel la backdrop & props2 dorg.mula2 macam nak tempah je tapi bile ditambah tolak darab bahagi semua bajet terpaksa la dilupakan..tapi makin rajin jalan2 kat blog and google makin berkobar2 nak buat..so minta la pertolongan en google merealisasikan impian aku hihihi..mula2 pegi beli kain dekat kedai kain 1Malaysia semua kain murah2 semeter RM1.60 je..murah kan?percaya la kedai kain ni mmg murah..lepas tu dgn saki baki ink printer ayah aku pon gigih la print props2 yang comel hasil bantuan en google ^__^

 gunting2 props ni adik bongsu punya keje..

 gunting kain ni aku punya keje

dgn org kuat majlis cousin yg best..katenye nk posing puas2 takut nanti time majlis xsempat..(mmg pon kan)


2nd idea bila da ada photobooth datang la pulak idea nak buat guestbook..nasib time nak beli kertas2 nak buat buku ni Jad ada..so dia la yg kene ikut kehulur kehilir tuk memilih kertas memerangkap sponsor utk guestbook ni.lagi pon buku ni utk majlis rumah Jad gak.


buku ni ada 5 warna hitam, pink, biru, kuning & hijau.

PADA HARI KEJADIAN HASILNYA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


yeayyyy SUKE!!!



No comments: