Monday, February 4, 2013

Review : Hantaran - DIY

plan asal memang nak DIY semua hantaran sendiri. da siap beli barang semua da tinggal buat saja..tetapi apabila kemalasan menyerang tiba-tiba. aku hanya DIY bantal hantaran, bantal cincin je hihihi yang lain aku jadi pembantu sahaja.
  




Review : Hantaran untuk Perempuan

hantaran untuk Pn Isteri

mas kahwin RM300


 cincin + gelang 

 Al-Quran + telekung + sejadah

 red valvet cupcake

pastries

perfume Nina Ricci

 popcorn Garrett 

Charles & Keith handbag + wallet

Skin Food set


Review : Hantaran untuk Lelaki

ok ni hantaran aku bagi dekat En Suami


cincin

 butter cake from mybff zarith

sepasang jam 

  pastel roses cuppacakes by wondermilk

 kemeja + jeans

Al-Quran + tasbih + kain

sejadah

wallet + belt 

 perfume Black XS by Paco Rabanne


Review : Pelamin ( Nikah + Sanding )


sumber Google

cantik kan? ni bukan pelamin aku pon. cuma idea pelamin aku berdasarkan pelamin diatas. setelah berbincang dengan Kak Ieena, dia kata dia boleh buat tapi tak la exactly macam picture ni. 
aku pon ok je janji ikut warna white + pink + grey.

ni la pelamin yang telah siap

Nikah
  



Sanding




again thanks to Kak Ieena yang datang pukul 3 pagi untuk pasang pelamin. 
service Butik Perkahwinan D'azzuieena Bridal memang terbaik..
HIGHLY RECOMMENDED!!

Danau Kota Setapak
No Tel : 017-2071238 / 016-6426108


Review : Make up ( Nikah + Sanding )

untuk make up ni aku ambil sekali dengan pakej pelamin. sepatut nya pakej ni hanya 1 make up, sepasang baju sanding , pelamin, HB & aksesori. tapi disebabkan plan pertama nak buat baju sendiri so kami tolak baju sanding dan digantikan dengan make up lagi. kiranya untuk pakej ni aku amik 2x make up, pelamin dan aksesori sahaja.


yang makeup kan aku kak mira. seawal 6 pagi kak mira da sampai rumah. hohoho dan pengantin baru terpisat2 bangun. pukul 7 kal mira da terpacak depan pintu bilik dan pengantin baru terhegeh2 nak mandi hihii sorry kak mira comel. kak mira kata takut sesat and lewat sampai sebab dia xpernah datang sini tu yg awal gile dia sampai..oooooic

Kak Mira ni dari Butik Perkahwinan D'azzuieena Bridal. so dia ditugaskan untuk makeupkan aku yg xcantik ni uhukkk tengok la perbezaan nye kan..

  
  







Kak Mira hanya amik masa satu jam sahaja untuk makeup nikah dan satu jam untuk makeup sanding. aku siap leh makan2 sarapan 2 pinggan bihun + lunch sepinggan nasi beriyani tatkala menunggu suami sampai hihihi.. kak mira siap ckp dia xpernah tengok pengantin yang ada selera makan time tunggu nak nikah. erkkk

so far aku suka makeup nikah simple and tidak terlalu heavy, untuk sanding suka jugak tapi agak garang sikit kat mata aku rasa. but overall MEMANG PUAS HATI dengan service kak mira. family pon puji, tetamu pon puji..suami pon puji hihi. again thanks to Kak Ieena sebab hantar kak mira yang sangat pandai makeup yeayy suka!!!

Danau Kota Setapak
No Tel : 017-2071238 / 016-6426108


Wednesday, January 23, 2013

Review : Baju Sanding - Final

ye ni yg final bab baju sanding..hihi

harga baju ni ok la untuk pengantin yang last minit macam aku ni kan. dan berbaloi la sebab sangat cantik!! hihihi.. tambah dengan veil dia yang sarat dan super cantik tu..memang berbaloi-baloi!!!

untuk tudung sanding aku pakai selendang lama adik je yang memang selalu aku pinjam hahaha..da save bajet kat selendang. lagipun pakai kat dalam lepas tu pakai veil kan.

hand bouquet ni aku nak combination pink rose + white cala lily..pink tu nak yg striking. tp mungkin pink xada so Intan bagi warna ni kot..tapi xpa la janji cantik!







Danau Kota Setapak
No Tel : 017-2071238 / 016-6426108

Hand Bouquet : Happily Ever After
Ampang Selangor


Review : Baju Sanding - Part 2

sambung entry semalam..

keesokan hari (10/11/12) , pagi2 lagi da pergi Butik Perkahwinan D'azzuieena Bridal dekat Danau kota. sebelum tu malam2 dalam pukul 1pagi mesej dengan kak iena (owner butik) mengadu nasib baju sanding buruk tu. nasib kak iena memahami dan suruh datang butik esok pilih baju.

sampai butik kak iena xde, yang ada Sue..dia ni pembantu butik ni. sue ni baik, dari awal datang booking pakej memang dgn sue. sampai2 sue pon marah2 pasal baju sanding buruk tu. katanya kak iena da cerita semua. panjang gak la sue ni bebel hihihi

ye la nama pon last minit kan so tak banyak choice la baju pink yg super cantik..walaupon kat butik tu semua cantik! eh tapi serius memang butik ni baju dia semua cantik2. so aku pilih 3 untuk try. and decide amik yang putih detailing purple. ok la sebab pink xada kan.

semua baju pin belakang ye

pendek kan cerita, aku datang balik 20/11/12 mungkin rezeki aku ada 1 baju baru kaler pink fuchsia. cantik!! aku pon try and memang suka sangat sebab design & cutting dia macam yang aku nak. 

tapi...Jad cakap terang sangat la..hurmm so try la baju lain warna putih yg sangat2 cantik.. dan aku jadi pening nak pilih yang mana..bayangkan lagi 10 hari lagi aku xada baju sanding?? so aku decide pilih warna putih tapi Jad xtau yang mana aku pilih.saje nak buat surprise..hihi..so lepas amik ukuran semua balik.


1st and last fitting 28/11/2012..masa pakai baju ni tetiba xmuat..hooohh? gila masuk kain xmuat, masuk tangan xmuat, pinggang pon xmuat. so outer lagi dari pukul 10 sampai pukul 5ptg aku kat butik. siap kene bebel dengan Sue sebab badan naik..hihihi..risau gila ok. 

siap semua ambil baju, aksesori , bunga tanga..so pergi beli kasut kahwin..nasib banyak kedai kasut dekat KL Festival tu kan..so ini la kasut kahwin yang ke 3..hihii..yang lagi dua warna pink.


penat la tulis..sambung nanti yea hihi