Wednesday, May 2, 2012

teruja



last saturday, aku ade kursus kahwin..tp xnk cite lagi pasal kusus kahwin..just nk cite perasaan berada di jalan TAR..

semua org pon tau 28hb tu ade perhimpunan bersih 3.0..so disebabkn 28hb 2 gak ktorg ade kursus kahwin kat jalan TAR yg mmg dah lama plan.so kami2 ni xmo la tukar date because we think that there is no risk going to jalan tar sbb last bersih pon xla mengaggu org awam kn..so we decide to go on la..cume nye kami check in hotel utk mengelakkan tersangkut dalam kesesakan..

gedebuk gedebak pas ktorg tengok wayang balik dalam pukul 2 lbh..ktorg nmpk la ade a few people wearing bersih T-shirt and seriously ade sikit la perasaan takut.xtau la npe..ngade2 je kot.hahaha..tp bile bace paper, blog xsangka lak sebenarnya dah ramai berkumpul dekat dataran..nasib xlalu sane kalau x confirm stuck nk balik hotel..

dalam pukul 830am 28hb, ktorg check out hotel nak pegi ke tempat kursus la.ktorg pon decide jalan kaki je coz mmg dekat hotel dgn tempat kursus..so dlm perjalanan mmg org da start berkumpul ada melayu, cina, india mmg 1Malaysia..dorg pon just duduk bersantai, borak2..ade satu port mmg tempat polis berkumpul..ada gak yg polis & org awam duduk sama2..so nampak baik je semua..dan rasa perhimpunan ni aman..yg jadik best both Dila and Syikin wearing jubah and sepanjang perjalanan ktorg ramai gak la yg usha ktorg maybe dorg ingat Dilla & Syikin ni pon peserta bersih kot..hahaha cume yg bezakan dorg tudung je..

tp bile berada dalam suasana kat jalan TAR 2..rse lain,rse teruja,rse semangat..dan aku mula terpikir agaknye macam ni dorg2 yg berhimpun ni rasa..aku xrase takut pon..cume rase nk join and ikut dorg ade la..hohoho..tp ape kan daya matlamat kami hanya la pergi kursus kahwin..dan kursus kahwin ktorg pon last minit tukar ke setiawangsa..xpe la..utk keselamatan pon..

time balik around 7-8pm, still ramai lg org..maybe sbb baru nak balik.then ktorg lalu area masjid kg baru, ramai gile polis ade la dlm 1-2ratus org.agak nye dekat masjid ada ceramah kot..hoho..jalan pon still tutup lagi..Dilla drive so ktorg pon lalu je celah2 bangunan sbb kalau xcarik jalan lain mmg sangkut la sampai malam..

ni je la beberapa gmbr yg sempat ambil pagi 2..xbanyak sbb takut gak nak ambil mana la tau tetibe kene tangkap dgn polis..erkk hihi PEACE (^__^)v





Penuh makna puisi A.Samad Said ni..

Di pihak sebelah sana,
polis ada, askar ada,
juga pancutan air bisa,
selain bom gas bahaya,
malah helikopter juga..
Di pihak sini pula,
yang sedia ada hanyalah,
jersi kuning serta doa..


(nota kaki : walau apa pon..yang baik jadikan tauladan, yang jahat jadikan sempadan..PEACE NO WAR!

No comments: