Thursday, November 26, 2009

..rOad tRip to j0Hor..

19-11-2009

Jad amik ak kat melaka..so dlm kul 6lbh la b’mula la trip ak ke johor..xcited + rse b’slh sgt.tp nk wat cmne ni yg ak pilih ak kene kuat kn ati la..naik je kete ad Hud adik jad

Ktorg pon gerak la nk jmp geng askor kat pagoh..otw nak ke pagoh 2 ketar je lutut ak dlm kete 2..mane x nye Jad ni pnye la laju die bwk kete sbb sume da tnggu kat pagoh 2..npe die lmbt?sbb nye amik ak kat mlk la..sory nyusah kn je..ha kat highway 2 hmpir2 je ktorg xcident tau seb baik la xde pape.time 2 ak da sgt2 takut da yg ak pk time 2 mak n ayah..sbb nye…xde pape la..

K smpai pagoh je ak cm sgt teruje..pe?teruja..heheheh sbb nye rmai jantan kot..opsss!!laki2..zarith, kin mmg sgt rmai la..hahahaha..spe lg mamat2 askor la.uihh segan pon ad nk turun g toilet pon segan mane x nye ad la dlm berbelas2 laki2 kat tmpt ktorg parking 2..tp da nk ke toilet sgt so trun je la..selesai sume hajat n beli2 mknan cket ktorg pon gerak la.dorg plan nk singgah umah Topek one of askar2 yg ade 2 la..

Time otw nk g umah topek ni ak da ngantok sgt..tp d sbb kn nk teman kn kekasih ni drive thn je la..ngan perut lpr lg..smpai umah topek dlm kul 11lbh kot.smpai2 penuh umah 2 sbb dorg ni rmai sgt..gurl ad 3org je..ktorg la yg tolong kat dpur 2 ye la xkn anak dara nk duk depan je kn..hehehe rajin sye ni kat dapur..

20-11-2009

K selesai mkn sume dlm kul 1pg kot, ak tumpang tido kat bilik Hayyaani gf Wan tulang..die pon duk sorg2 je.jad pon da pnt sgt so xdpt la nk anta sye ni ke hotel yg da dbooking aizan n dila..smpai2 hotel hayyani ngan tulang g dating so ak xnk la ikut walaupon takut nk duk sorg tp xkn nk kacau daun kot kn..so duk la sorg2..siap2 mandi sume ak pon nk tido la tp smpai dorg balik dlm kul 4pg ak xtido..huhuhu sbb nye takut la pdhal da bkak lmpu kot.pas dorg balik je br la ak leh tido ngan lena nye…

Ktorg siap2 nk g lunch dlm kul 1lbh..lunch lat foodcourt city square..da lame gak la xg jB ni..so mmg xtau la nk g mkn kat ne..lg2 ktorg ni b’3 yg masing2 bkn org jB so xtau nk g mne duk je la kat city square 2 jln2..pas 2 ktorg nk g jmp kekasih ati msing2 kat angsana..jln la smpai sesat smpai benti tnya kat kedai cm ne nk g angsana br la jmp..

Pas masing2 jmp bf masing2 ktorg pon b’pecah la..tulng n gf g tempat lain, zura lak tngu bf die dtg n ak n jad jln2 la kat dlm angsana yg xde pape pon..boring je..seb baik jln ngan kekasih ati..hihihi..pas puas jln2 n tunggu mutalib, ktorg gerak la nk amik barang kat hotel sbb nye mlm 2 ak da ckp ngan dila nk tido ngan dorg lak lg pon hotel 2 dkat je ngan hotel jad n family.

Mlm 2 ak ikut jad g balik kg..nervous la nk jmp family2 jad ni jmp pakcik n makcik2 jad kat kg..hohohoho sgt2 la segan nye.tp ikut je la..k la jmp dorg2 sume cume ak xbiase lg je.so aku sorg2 je seb baik ad sepupu jad yg 4thn 2 duk teman ak..kalau x sorg2 je la ak ni..huhuhu..jad mane?die pon sibok borak2..huh..xpe la xkn nk b’kepit kot kn..

K selesai melawat,ktorg g mkn abis mkn balik la..hmm mak jad ajak duk tido skali ngan die tp ak segan la..lgpon da ckp ngan dila sume..so sory makcik..pas ltk2 barang2 kat bilik ak turun jmp jad,minum2 kat bwh hotel je..dlm kul 2 lbh naik tido.

21—11-2009

Pg 2 bngn kul 6 lbh kot..tggu dila, tia n ither mandi2 br ak mandi..siap2 dlm kul 7 lbh br gerak g UTM.2 pon da lambt ngan dila nk masuk dewan lg..hehehe klaka gak la.sbb nye dila ngan mslh kasut t’pakse pakai selipar je..hah da la nk ke dewan 2 kene naik bukit, jln jauh lg..ither ngan lapar nye da bising2, ak ngan tia ngan heels ni pon thn je la kaki ni sakit..pas anta dila masuk dewan ktorg d la cr tempat seb baik dpt tempat depan tv so clear la nk tgk pakcik2 bf kami ni konvo..ither da bising2 lapar so g la cr mknan n suh la ad makcik ni cop kn tmpt..time2 mkn2 aizan pon smpai..die lg la ngan alep2 lmbt masuk dewan seb baik dpt masuk..so ktorg 4org la duk dpn tv tnggu mereka2 ni b’konvo..pas abis je dorg konvo ktorg g la cr bunga2 nk bg dorg.pas 2 duk la tepi tnggu dorg kuar..

Pas 2 jmp jad, ktorg g la kat family2 die nk amik gmbr..segan gak la ak pon masuk dlm gmbr gak..ptt nye xpyh kot sbb 2 family2 je tp da pakcik makcik die suh g je la..hihihii..sonok 2 amik gmbr ngan family..lalalala~~

Abis b’gmbr ak g teman jad anta jubah sume..tp kaki ni da sakit sgt2 so duk la tepi biar jad je settle kn sume 2..da la ngan panas nye huh tahan je la..seb baik xcair..hihihihi..

Abis sume g la jmp family die kat parking kete, siap bwk2 mknan lg..ak pon join la mkn skali..B4 pakcik2 n makcik2 die balik sempat gak la nk sakat2 ak ngan jad ni..ishh malu bebenor..hik3..sume da balik tngal la mak,adik2 jad n 1 family makcik die tnggu ak ngan jad g amik brg kat kete dila..dpt je brg2 segera ak tukar kasut..huh xthn kot kaki ni da skit sgt..pas tkr br leh jln laju2..hehehehe..

Ktorg xteros balik..tp singgah ayer itam dulu..mak die nk shoping2 kot..tp kejap je.sbb nk kejar mase.so tinggal la mak die n makcik die kat ayer itam 2..ak, jad n hud gerak blik mlk…

.

.

.

.

.

.


*ni pic family die..jannah n pafin xde

*ye ni la kami..time ni nk g anta jubah da..so suh la cik tia amik kn..thnx

neway


CONGRATULATION SYG!!





(p/s : sory xde gmbr yg d ambil mnggunakn hp sye time konvo..kecuali 2 tu je..)

No comments: